Home Isolatie Platte daken

Isolatie van platte daken

Wat is een warm dak?

De isolatielaag bevindt zich tussen de dakvloer en de afdichting.  Bij een warm dak wordt de dakvloer door de isolatie beschermd tegen sterke temperatuurschommelingen. Het gevaar op bewegingen en scheuren in de dakvloer wordt hierdoor beperkt.

Wat is een koud dak?

Een koud dak heeft een met buitenlucht verluchte spouw tussen de bovenste dakvloer en de thermische  isolatie. Deze dakopbouw is een verouderd systeem.

Wat is een omkeerdak?

De afdichting wordt hier rechtstreeks op de dakvloer geplaatst. De isolatielaag bevindt zich boven de afdichting. De klassieke oplossing bestaat uit XPS geëxtrudeerd-polystyreenplaten die met grind of tegels, al dan niet op tegeldragers, worden belast.
Het gewicht van de ballast moet voldoende zijn om afwaaien of oplichting van de isolatieplaten te voorkomen. 
De ballast beschermt eveneens de isolatieplaten tegen UV-straling.
Meer nog dan bij een warm dak moet de helling voldoende zijn (>2%) voor een optimale evacuatie van het water en om warmteverlies door de aanwezigheid van water en het risico op condensatie te vermijden.

Hoe dik dient mijn isolatie voor mijn plat dak te zijn?

De totale warmteweerstand voor plat dak is min. 4.5 m² W/K. Dit komt overeen met een minimale dikte voor PIR 120 mm.

Afhankelijk van de samenstelling van de wanden kan de minimale dikte soms variëren.

Wat is polyurethaan isolatie (PUR)?

Polyurethaan isolatie is een thermohardend schuim dat al sinds 1937 bekend is. Het wordt veelvuldig toegepast in allerlei industrieën, zoals de schoenenindustrie, de auto-industrie, de lijmindustrie en natuurlijk in de isolatie-industrie vanwege de uitstekende isolatiewaarden van het product. Wist u bijvoorbeeld dat polyurethaan isolatie (PUR) tegenwoordig in bijna alle nieuwe koelkasten wordt toegepast?Polyurethaan isolatie, afgekort PU of PUR, behoort tot de polymeren, en kent vele verschillende toepassingen. Polyurethaan isolatie staat garant voor een optimale thermische isolatie.
EcoTherm benut de uitstekende isolerende eigenschappen van polyurethaan voor het produceren van isolatiematerialen voor bijvoorbeeld hallenbouw, dakisolatie, vloerisolatie, spouwisolatie, isolatie in klimaattechniek, afbouw en overige industriële toepassingen.

Wat is polyisocyanuraat isolatie (PIR)?

Polyisocyanuraat isolatie (PIR) is feitelijk een doorontwikkeling van polyurethaan isolatie (PUR). Het bevat nog betere isolatiewaarden dan polyurehtaan isolatie (PUR) en heeft bovendien betere brandwerende eigenschappen.

 

 

Heb je vragen over de kostprijs, premies of mogelijkheden van de dakisolatie bij een plat dak?

Contacteer ons vrijblijvend!

Gratis prijsofferte

Demessemaeker BVBA, alle rechten voorbehouden
privacybeleid    -   cookie statement

Website door: willems-it.be