Home Dakwerken Hellende daken

Hellende daken: van daktimmerwerken tot dakbedekking

Dakwerken Demessemaeker is als geregistreerd aannemer de aangewezen partner voor het aanbrengen, renoveren en onderhouden van hellende daken. In ons werk streven wij continu naar de hoogst mogelijke kwaliteit en afwerking, zowel bij de voorbereiding en advisering als de uitvoering en nazorg.

Daktimmerwerken

De fundamenten van onze dakbedekking liggen in de daktimmer. De daktimmerwerken, gordingen en kepers of spanten, zijn het werk van een gespecialiseerd vakman.

Dakconstructie: dakvorm en soorten hout

Wanneer je een dak laat plaatsen, is de keuze voor het soort dak van vitaal belang voor de dakconstructie. De constructie van een plat dak mag dan misschien voor zich spreken, maar een hellend dak kent vele dakvormen. Denk maar aan een zadeldak, een schilddak, een mansardedak, een lessenaardak en nog vele andere varianten en combinaties. Reken daarbij in veel gevallen nog de aanwezigheid van schouwen en dakkappellen... Sowieso is het onderliggende daktimmerwerk, inclusief de gebruikte houtsoort, dus bepalend om de gewenste dakvorm voldoende draagkrachtig te maken.

Spantendaken en gordingendaken

Naast het uitzicht of de vorm van het dak langs de buitenkant is er nog een verschil in de constructie aan de binnenzijde. Afhankelijk van een aantal factoren, wordt er best voor een spanten- of gordingendak gekozen. Welke uitvoering er gekozen wordt, is afhankelijk van uw project.

Contacteer ons vrijblijvend om uw project samen te bekijken.

Soorten dakbedekking: alle mogelijkheden op een rij

Dakpannen

Dakpannen, keramische kleidakpannen of betonpannen bestaan in een brede waaier van modellen, kleuren en afmetingen. Voor de afwerking stellen fabrikanten een zeer uitgebreid assortiment hulpstukken ter beschikking. Het verwerken ervan vraagt vakkennis en ervaring.

Natuurleien of kunstleien

Natuurleien, CUPA R4 of kunstleien daken zijn erg esthetisch en modern. Ze vergen voldoende knowhow van vakmensen (leidekkers). Demessemaeker geeft u graag advies over de mogelijkheden van plaatsing en dakhelling bij renovatie of nieuwbouw.

Zink & Koper als dakbedekking of gevelbekleding

Onze specialiteit sedert jaren is het plaatsen van zinken en koperen dakbedekking en gevelbekleding. Met staande naad en de nieuwste methode gevelpanelen of met het overlappingspaneel van VM ZINC. Kwaliteit en technische ondersteuning gegarandeerd.

Andere

Een dakbedekking met golfplaten of aluminium geïsoleerde dakpanelen, geschikt voor een lage helling vanaf 5°. Een mooie oplossing bij renovatie. Toepassing bij winkels, scholen, agrarische gebouwen, magazijnen en industrie.Vraag: Waarom een onderdak leggen?

Onderdakfolies beschermen de dakconstructie en dakisolatie tegen wind, water, stuifsneeuw en stof. Ze moeten dus waterdicht zijn. Belangrijk is ook hun dampdoorlatendheid, om condensatie te voorkomen. Wij werken met Korafleece (Koramic) of Delta Vitaxx Plus (Dörken) of zoals de architect voorschrijft.

Heb je vragen over de kostprijs of mogelijkheden van een hellend dak?

Contacteer ons vrijblijvend!

Gratis prijsofferte

Demessemaeker BVBA, alle rechten voorbehouden
privacybeleid    -   cookie statement

Website door: willems-it.be