Home Blog Is uw woning luchtdicht?

Is uw woning luchtdicht?


Sarkingdaken zorgen voor een ononderbroken isolatieschil
De EPB-eisen worden strenger. In functie van energiezuinigheid verdient de luchtdichtheid dus zeker uw aandacht. Ongeacht of het gaat over nieuwbouw of renovatie. Want het effect van een dik isolatiepakket gaat quasi volledig teniet als de koude buitenlucht door allerlei openingen kan binnendringen.

Isoleer je dak dampdicht en luchtdicht

Er is een heuse omwenteling in de manier waarop we daken isoleren. Vroeger werd de isolatie rechtstreeks onder het dak of de zoldervloer geplaatst, zonder rekening te houden met vocht dat de isolatie te absorberen krijgt. Vandaag is dampdichtheid een must.

Condens

Komen koude en warme lucht samen in uw isolatie, dan ontstaat condens. Dit kan de isolatiewaarde aanzienlijk verminderen. En na verloop van tijd is vochtige isolatie niet gezond. 
Om dergelijke problemen te voorkomen, werken we vandaag altijd met een luchtdicht of zelfregulerend dampscherm. Dat voorkomt dat het vocht zich opstapelt in uw dakisolatie. Belangrijk is om de naden van het dampscherm goed af tapen. Zo zijn er geen openingen.

Uw dak isoleren: zelf doen of laten doen?

Diverse premies en subsidies, een fixe btw-korting (bij dakrenovaties) en het belastingvoordeel zorgen ervoor dat het prijsverschil tussen zelfplaatsing en laten plaatsen vaak erg gering is. Soms is de opleg maar 3 euro/m² wanneer u de werken laat uitvoeren.

Is er geen mogelijkheid om langs binnen te isoleren?

Dan bestaat de oplossing erin om langs buiten te isoleren. 
Het sarking dak is dan voor U de ideale oplossing

Heb je vragen over de kostprijs, premies of mogelijkheden van dakwerken of dakisolatie?

Contacteer ons vrijblijvend!

Contacteer ons

Demessemaeker BVBA, alle rechten voorbehouden
privacybeleid    -   cookie statement

Website door: willems-it.be