Home Blog Asbest: sloopopvolgingsplan ook verplicht voor dakwerken?

Asbest: sloopopvolgingsplan ook verplicht voor dakwerken?


sloopopvolgingsplan ook verplicht voor dakwerken?

Wat is het?

Het sloopopvolgingsplan is in het leven geroepen voor het in kaart brengen van gevaarlijke afvalstoffen tijdens bepaalde sloop-, renovatie of ontmantelingswerken. In de hoofdzaak gaat dat voor de opdrachten van Demessemaeker dus over de veilige en vakkundige verwijdering van asbest (leien, golfplaten, schouwen, gevelbekleiding, ...) tijdens dakrenovaties van oude leiendaken of het vernieuwen van gevelbekleding.

Wat zijn de voordelen?

Dakwerken Demessemaeker staat bekend als een energiebewuste aannemer en bovendien dragen we het milieu hoog in het vaandel. Dit sloopopvolgingsplan is volgens ons een erg belangrijke stap in de gecontroleerde afvoer van asbest uit onze woningen en gebouwen.

Voor wie is het van toepassing?

Als je een omgevingsvergunning moet aanvragen voor bepaalde werken, is het vanaf nu verplicht om een sloopopvolgingsplan bij te voegen als:

  • de sloop, renovatie of ontmanteling van niet-residentiële gebouwen met een totaal bouwvolume van meer dan 1000 m³ waarop de vergunning betrekking heeft;
  • de sloop, renovatie of ontmanteling van in hoofdzaak residentiële gebouwen met een bouwvolume van meer dan 5000 m³, met uitzondering van eengezinswoningen, waarop de vergunning betrekking heeft;
  • infrastructuurwerken en onderhoudswerken aan infrastructuur met een volume van meer dan 250 m³.

Vragen over een omgevingsvergunning?

Nog niet duidelijk wanneer een omgevingsvergunning nodig is en wanneer je een sloopopvolgingsplan moet bijvoegen? Dakwerken Demessemaeker adviseert  je graag over het hoe en waarom en bekijkt samen met jou of een dergelijk plan opgesteld dient te worden bij jouw dakrenovatie of gevelrenovatie.


Heb je vragen over de kostprijs, premies of mogelijkheden van dakwerken of dakisolatie?

Contacteer ons vrijblijvend!

Contacteer ons

Demessemaeker BVBA, alle rechten voorbehouden
privacybeleid    -   cookie statement

Website door: willems-it.be